#FITSPO

blog1

” I am beautiful, no matter what they say.”
– Christina Aquilera

Sinds ongeveer een halfjaar heb ik Instagram geïnstalleerd op mijn androïde telefoon. Nu weet ik dat Instagram al sinds 2010 bestaat en ik lekker late-to-the-party ben, maar de Cosmogirl heeft mij altijd geleerd dat laat komen Fa$hionAbL3 is en iedereen weet dat de Cosmogirl altijd de waarheid spreekt.
Zo hebben zij mij ook belangrijke levenslessen geleerd over de cellulitis-billen van Tara Reid, dat Taylor Lautner zowel een hot lijf als killer personality heeft, dat je echt geen soa’s krijgt van het vasthouden van je lovers’ klamme handje en dat het blijkbaar sociaal acceptabel is om als middelbare vrouwelijke journalist ongemakkelijk advies te geven over schaamhaar-coiffures aan dertien jarigen.
Stuk voor stuk belangrijke lessen, dus.

VOL MET LEVENSTIPS!!
VOL MET LEVENSTIPS!!

Nu ik dan ook eindelijk mee kan praten over selfies, hashtags, Throwback Thursdays en elk filter uit mijn hoofd ken (serieus wie gebruikt er OOIT Toaster), ben ik verslaafd.
Verslaafd als in, ik weet wat Katy Perry gisteren heeft gegeten en hoe #crazydelicious het was.
Verslaafd als in, Amanda Bynes’ selfies kunnen categoriseren in een lijn van Disney tot botox borderline prinses. En zelfs verslaafd als in, in het dagelijks leven in #hashtags praten.

Kijk! Hier geeft Amanda ons een knipoog! Denk ik.
Kijk! Hier geeft Amanda ons een knipoog! Denk ik.

Kortom; ik ben een fijn product geworden van de huidige Yolo/Swag – generatie en ik ben er niet trots op.
Vanzelfsprekend ben ik dan ook druk bezig geweest met het onderzoeken van de krochten van Instagram, zodat ik deze pijnlijk hilarische Instagrammers vervolgens op sarcastische wijze in de metaforische maling kan nemen en ik me zodoende kan verschuilen achter het feit dat ik Instagram enkel gebruik voor ironische redenen. Duh.

How much does a hipster weigh? AN INSTAGRAM! HAHAHAHAHAHA
How much does a hipster weigh?       AN INSTAGRAM!
HAHAHAHAHAHA

Aangezien Nederland een flink aantal ex-BN’ers rijk is, die hun langzaam inslapende carriere nog met een laatste stuiptrekking willen eindigen door lekker spontaan mee te doen met iets als Expeditie Robinson of Peking Express, kwam ik al snel terecht bij de créme-de-la-créme van deze Instagoot ; Fajah Lourens.
Wie kent haar niet ?!
Deze voormalig GTSTer – turned – talentshow deelneemster – turned – pokerspeelster – turned – lingeriemodel – turned – Robinson finaliste, heeft naast dit variërende CV namelijk nóg een nieuwe passie gevonden ; als fitness inspiration, oftewel #fitspo, dienen op Instagram.

Jawel, jawel. Fajah, of Killerbodymotivation, zoals ze op Instagram heet, leert ons niet-killer-body-bezittende bankaardappeltjes hoe we ons leven moeten leiden.
Ze is een moderne Yoda, nee, Gandhi geworden.
Maar in plaats van haar volgers leren over wereldvrede, emancipatie en onafhankelijkheid, leert Fajah ons via foto’s van haar halfnaakte lichaam over hoe we het beste de strijd tegen vetpercentages kunnen winnen en hoe we onafhankelijk kunnen worden van onze lovehandles en slappe bilwangetjes.
Ook belangrijk.

Als Yoda ook iets meer aan #fitspo had gedaan..
Als Yoda ook iets meer aan #fitspo had gedaan..

De manier waarop killerbodymotivation ons motivationet is dan ook werkelijk waar inspirerend en uniek. Vrijwel elke dag plaatst ze dit soort foto’s :

Doorbreek het glazen plafond!
Doorbreek het glazen plafond!

Of dit :

WEG MET DE MALE GAZE!!
WEG MET DE MALE GAZE!!

En natuurlijk dit :

Fuck the patriarchy!! #asssss
Fuck the patriarchy!! #asssss

Vanzelfsprekend zijn deze foto’s allemaal onderschreven met bezielde teksten als :

“Fat lasts longer than flavour”

“My ass is getting harder and nicer #female #squats”

“Suffer the pain of working out, or suffer the pain of regret”

“Sweat is fat crying!!!!!! #asssss” 

En natuurlijk :

“After 3 vodka I forts myself to #squat”

We vergeten hier even dat het woord force niet helemaal goed is geschreven, haar account heet tenslotte niet Killerbrainmotivation. Gekjes.

Maar mijn nieuwe feministische rolmodel is niet alleen maar sterk, nee, ze is ook kwetsbaar. Zo heeft ze in een oprecht moment me toegefluisterd dat ze nu echt te dik is en moet afvallen, dat ze er niet uitziet, want…*dramatische zucht*, ze weegt 56 kilo..#sad #cleaneatingstartsnow #lastigleven
Vanzelfsprekend heeft ze me dit verteld via een spiegel-selfie van haar, slechts in een string gehulde, J.Lo-gelijkende kont. #nofilter.

Voorlopig blijf ik Killerbodymotivation dan ook nog lekker volgen, samen met haar 26,000 (ja, echt waar) andere volgers. Ze blijft tenslotte de kont van deze generatie. Ik heb het idee dat ik naast veel educatieve foto’s, ik ook veel nieuwe woorden om ‘kont’  te zeggen zal leren, en dat komt ALTIJD van pas. Bovendien kan ik niet wachten wat haar volgende carriere – stuiptrekking zal zijn, misschien wordt ze wel kattenfluisteraar, twerk-instructrice of Gordon’s nieuwe bff.. ALLES IS MOGELIJK!

Ik ga er nu dan ook weer snel vandoor, ik moet nog even een paar #squats pakken, anders krijg ik nooit die like van Fajah op mijn geposte selfie van mijn #killer #asssssssssss. 

#blijvendromen

Liefde,

Fleur.

One thought on “#FITSPO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s